Peter Ingemann konstellationer / nuværende og forhenværende

Printervenlig version her (åbner i nyt vindue)

YOUNG FLOWERS REUNION
HENT FOTO HER

 

LS
HENT PRESSE HER

Dream City Burnin’ (fra 2022)

Dream City genopstod i 2022 med Ingemann, Berlev og Tømrerclaus, men nu udvidet med Kim Menzer, der tidligere var en af de gennemgående figurer i Burnin Red Ivanhoe. Derfor navnet Dream City Burnin’. Bandet spiller blandet repertoire, af covers, Dream City, TømrerClaus, Ingemann, Røde Mor og en smule Menzer og Burnin Red Ivanhoe.

Foto: Mette Kramer Kristensen

Peter Ingemann - Young Flowers Reunion

Peter var oprindeligt jazzmusiker, men via jobs med Peter Belli i slutningen af 1960’erne blev kontakten til rockscenen resultatet, der gjorde Ingemann til el-bassist og sanger i Young Flowers.
Herefter fik Ingemann stor succes i duoformat med Niels Skousen og med Røde Mor, mens Peer Frost spillede Savage Rose, som også Gudman var med i en årgang.
Peter Ingemann er hædret med utallige priser (se biografi), som kuriosum kan nævnes at han modtog Ken Gudman æresprisen i 2012.
Æresprisen blev tildelt Ingemann for i særlig grad at have ydet visioner, livsmod, næstekærlighed og bistand til sine kolleger i musikbranchen


Det er blevet til adskillige LP-indspilninger både med selvstændige numre fra de grupper Ingemann tilhører,
og som studiemusiker for diverse solister.
I dag spiller Peter Ingemann "Power-blues" og "Syre-rock", Young Flowers reunion og er med i Stig Møller Trioen.

Peer Frost - Young Flowers Reunion

Peer var med i Peter Belli og Rivalerne og således helt tilbage til da der blev spillet "PIGTRÅD" i Hit House og på Bakken
i YOUNG FLOWERS 1967-1969 var PEER Superguitaristen der placerede YF som det bedste progesive Danske Rockband
Senere dannede han Rainbow Band som ændrede navn til Midnigt Sun. Endelig har han spillet i adskillelige år med SAVAGE ROSE

Hans Fagt - Young Flowers Reunion

Hans spillede i mini-big bandet Blast hvor Hanne Boel sang. Uddannet på Berkerlee i USA og vi møder ham i Kim Larsen´s Bellami fra Forklædt som Voksen og frem til Kielgasten.
Hans er også med i Kim´s efterfølgende band Bell Star. Nu spiller Hans Fagt med os og han sidder også bag trommerne hos PÅ SLAGET 12.
Hans Fagt laver også workshops for firmaer og kurser hvilket han gør med de evner man også nyder godt af på RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUM og Cph Buisness Scool

Total Trio Træf
Peter Ingemann på Sang og Bas ( Ingemann/ Skousen - Young Flowers - Peter Belli, Stig Møller - Kim Larsen m.m.)
Morten Huba på Sang og Trommer (Peter Thorup - Kim Larsen - Sponfun m.m. )
Thomas Nielsen Guitar og Kor (Sylvester larsen - Jon Pold og Synergi m.m. )
Spiller sange fra eget katalog men kommer også ind overcovernumre.


Stig Møller & Peter Ingemann
Presse: Der er sikkert mange, som tværs gennem tidens hashtåger husker flower power`ens frontfigur fra dengang rock blev kaldt for beatmusik; Stig Møller; nogen kalder ham for Danmarks nationalhippie, og det ser ikke ud til at gøre ham noget.
Når Stig Møller er på scenen er der en masse respons og feed-back fra Stig til publikum og fra publikum til Stig.
Stig har en meget ligefrem og underholdende facon at være på og en stor voksende fanskare, der ofte udgør stammen i Stigs publikum.
Der er ofte forskellige trommeslagere med i denne sammenhæng,
Hver 1. mandag i en måned spiller Stig Møller, Peter Ingemann, Hans Fagt og Jens Haack på spillestedet Drop Inn i København

Link til Stig Møller

Dream City
TømrerClaus, Søren Berlev og Peter Ingemann Dream City’s musik har rødder og referencer så det næsten er som at bladre i historiebogen;
Young Flowers, Skousen Ingemann, Røde Mor, Troels Trier, Kim Larsen
Dan Turell & Sølvstjernerne, Gasolin, Cr. Havns Bluesband o.m.f. -Fans af psykedelisk bluesmusik, Young Flowers, Cream og Hendrix kan glæde sig til
at høre trioen live.
Det er første generation af rockmusik, der her optræder akkurat så live og
akkurat så syret som i gamle dage.Sideløbende med sit samarbejde med Stig Møller, forsøgte Peter Ingemann i 1991 at gendanne Young Flowers. Imidlertid var hverken Peer Frost eller Ken Gudman interesserede, og Ingemann kontaktede i stedet guitaristen TømrerClaus og den gamle Blue Sun trommeslager Bo Jacobsen. Efter i flere år at have spillet meget lineær musik som medlem af Kim Larsens orkester Bellami, trængte Ingemann til lidt modvægt, og Dream City var og er et orkester der er stærkt præget af improvisation, med et materiale fra hver af bandmedlemmernes musikalske fortid, krydret med musik der er lavet af bandets store inspirationskilder, som f.eks. Jimi Hendrix og Cream samt nye numre. I år 2000 blev Bo Jacobsen erstattet af den tidligere Gasolin’ trommeslager Søren Berlev, og besætningen er uændret lige siden. Dream City har lavet tre cd´er, hvoraf den sidste nye ”Søgelys” udkom i november 2004 på TømrerClaus eget selskab Karma Music, der også har udsendt ”Do The Blues” fra 1993 og livepladen ”Syre” fra 1996. Bandet eksisterer fortsat og spiller lejlighedsvis koncerter rundt om i landet.
På nederste billede her ses det tidlige Dream City med Bo Jacobsen

Dream City leverer the blues og sender en tak og et skævt smil tilbage i tiden til  Cream, Hendrix, ungdomsoprøret og syreflipperne.

I 2021 dukkede indspilninger fra 1996 op med besætningen Ingemann, TømrerClaus og Bo Jacobsen, indspillet hos Kim Hyttel. Disse indspilninger blev pudset lidt af og der blev tilføjet lidt hist og her. Resultatet udkom på cd i 2021 under titlen ”Lost Dream City (Karma Music).

Niels Harrit, Peter Ingemann, Hans Fagt, Morten Grønvad

Pingkvartetten (modern jazz)

Niels Harrit: tenor- og barytonsaxofon, fløjte, keybord og sav
Morten Grønvad: vibes, midivibes & percussion
Peter Ingemmann, bas
Hans Fagt: trommer

Røde Mor modtager IFPI's ærespris 2007

I årene fra 1973 til bandets opløsning i 1978, var Peter Ingemann bassist, organisator og lejlighedsvis sanger i Røde Mor. Ligeledes var Peter primusmotor, da bandets produktion skulle udkomme i boxsæt maj 2002. I den forbindelse, var Ingemann atter at finde ved bassen da bandet tog på den første af flere genforeningsturnéer.
Bandet fik en ærespris ved Danish Music Awards 2007.
Til højre ses Peter Ingemann, Peter Mogensen, Troels Trier, Henrik Strube og Lars Trier.

 

 

Brødrene Vogels Kvartet
Brødrene Karsten og Henrik Vogels kvartet i den version som Peter Ingemann var med i, så sådan ud: Martin Dam (tp) ; Peter Ingemann (b) ; Karsten Vogel (as) ; Henrik Vogel (dr).
Orkesteret spillede bla. en periode hver lørdag eftermiddag i Vingården i København (for én øl hver!).
Karsten Vogel havde skrevet den største del af orkestrets materiale. Det var fri jazz, men ifølge Karsten Vogel, mere melodisk end Hugh Steinmetz og Franz Beckerlee's samtidige projekt The Contemporary Jazz Quartet/Quintet. Desværre udkom der aldrig noget musik med dette orkester. Der forelå dog en optagelse fra 25/6 - 66 fra Strandvejen 83A (dér hvor Burnin Red Ivanhoe siden øvede), men Karsten Vogel fik stjålet alle sine bånd med optagelser af orkestre han havde spillet med.
Med Per Kragh-Møller på trommer (Henrik Vogel var vist rejst til USA i 1½ år!) indspilledes 23/11 - 66 to kompositioner for DR's Jazzaktuelt.

Seven Sounds

Seven Sounds
I årene 1966-1967 var Peter Ingemann medlem af orkesteret Seven Sounds, der i forskellige konstellationer, udover Ingemann, blandt andet talte den senere Gasolin' bassist Wili Jönsson og sangeren Peter Belli. Bandet udsendte en enkelt flexidisc, der fulgte med popbladet Børge i 1966.
Herefter forlod Belli gruppen, for at satse på en solokarriere indenfor dansktopgenren, og orkestret gik efterhånden i sig selv igen.


UFO
Efter opløsningen af Seven Sounds i April 1967 år dannede Peter Ingemann og 2 andre medlemmer af Seven Sounds - Ole Poulsen, guitar, og Bjørn Uglebjerg, trommer - gruppen U.F.O., med Henrik Carlsen, guitar, og Ole "Frø" aka Ole Alstrup Frederiksen, sang.
UFO var Danmarks første syrerockband. Måske for ydsyret. I hvert fald eksisterede bandet kun i få månede
r.

Young Flowers
Fra 1966-1970 var Peter bassist og sanger i den første danske powerrock trio Young Flowers der, foruden Ingemann, bestod af de tidligere pigtrådsmusikere, guitaristen Jens Dahl og trommeslageren Ken Gudman, begge med en fortid i The Defenders. Dahl blev senere erstattet af Peer Frost, og gled nærmest helt ud af musikken. Jens Dahl døde i 1996.
Bandet udsendte en single, to lp´er og medvirkede blandt mange andre tv og filmprojekter, i  Thomas Windings tv-serie ”Blomsterpistolen” fra slut 60´erne, samt Jens Jørgen Thorsens film ”Quiet Days In Cliché” fra 1970, som bandet i begge tilfælde også lavede musikken til.
Bandet var tydeligt inspireret af den engelske syrerock, og især power-trioen Cream, med Jack Bruce, Eric Clapton og Ginger Baker, hvilket gjorde at bandet ofte i den danske presse blev sammenlignet med denne gruppe, ikke helt uberettiget.
Bandet fandt dog sin egen stil, og er i dag en stor del af den danske rockhistorie.
Efter bandets opløsning i 1970 er der senere udkommet både et opsamlingsalbum, liveindspilninger samt optagelser fra Danmarks Radio. Gruppen blev gendannet ved et solojob med den originale besætning i april 2002.
Ken Gudman døde desværre den 17. September 2003 - hans minde hyldes ved en årlig prisfest
Idag spiller Young Flowers under navnet Young Flowers Reunion, med en besætning bestående af Ingemann, Frost og Hans Fagt, se øverst på denne side.

No Name

Fra 1969 til 1973, medvirkede Peter Ingemann, sammen med blandt andet Peter Mogensen, Lars Trolle og Henrik Strube (der alle senere medvirkede i Røde Mor) i gruppen No Name, hvor Peter spillede bas, violin og lejlighedsvis sang. Peter medvirkede på bandets første single, og på dets eneste hele lp fra 1972. Endvidere var det med dette hold, at Ingemann medvirkede som bassist på Sebastians første dansksprogede single ”Lossepladsen Bløder” fra 1971. No Name lavede en sidste single i 1972, men da var både Ingemann, Lars Trolle og Peter Mogensen ude af bandet.

Skousen/Ingemann og Musikpatruljen

Allerede i 1968 mødte Niels Skousen og Peter Ingemann hinanden. Skousen medvirkede i en teaterforestillingen på teatret Svalegangen i Aarhus, en forestilling Young Flowers havde skrevet musikken til, og hvor bandet fungerede som teatermusikere. Dette møde udviklede sig til at Niels Skousen forsøgte sig som tekstforfatter, både for Young Flowers og senere også for gruppen Pan. Efter Young Flowers opløsning i forsommeren 1970, startede Skousen/Ingemann som en slags uformet gruppe, centreret omkring Husets Bogcafe i København, hvor folk som Stig Møller, Knud Bjørnø, TømrerClaus og Bjørn Uglebjerg havde deres gang. Denne besætning spillede flere jobs, og indspillede i januar 1971 debutpladen ”Herfra Hvor Vi Står”, der i dag har fået klassikerstatus indenfor dansk rock. Med et salg på 15.000 eksemplarer var der tale om en decideret hitplade, der fulgtes op af en turne. Året efter forlod Stig Møller gruppen, der nu udviklede sig til Musikpatruljen, hvor der blev skruet mere op for volumen. Hvor debutpladens materiale alene var skrevet af Niels Skousen, bød også Peter Ingemann og TømrerClaus nu ind med numre til den næste plade ”Musikpatruljen”, der i forhold til den meget afdæmpede og akustiske debut, var en decideret rockplade. Succesen udeblev dog heller ikke, og der turneredes året ud. I april 1973 var det slut med Musikpatruljen. Herefter gik der tre år før Skousen og Ingemann igen lod høre fra sig. Ingemann brugte i stedet tiden på Røde Mor, Drops og mange andre ting, men i 1976 gendannedes Skousen/Ingemann. Stig Møller var tilbage i folden, og med sig havde han guitaristen Thomas Grue, der erstattede TømrerClaus, samt trommeslageren Jesper Thorup, der sammen med Uglebjerg skiftedes til at sidde bag trommerne. To år senere, i 1978, udkom det foreløbigt sidste album med Skousen/Ingemann, der fik titlen ”Forbryderalbum”. Både Grue, Møller og Uglebjerg var ude, og i stedet var Finn Gustafsson at finde på guitaren og Karsten Simonsen ved klaveret.
Årene igennem har Skousen/Ingemann dog med jævne mellemrum kunnet opleves live, både alene, og som en del af showet ”Flower Pot Party” Desuden har Niels Skousen ved flere lejligheder været gæstesolist ved koncerter med Dream City.

I løbet af 90´erne blev alle Skousen/Ingemann albums udsendt på cd, og i 2003 udsendtes ligeledes Musikpatruljens plade på cd.

Drops
Den instrumentale jazz/fusionsgruppe Drops, blev dannet i slutningen af 1972, og Peter Ingemann var en af ankermændende i orkestret, der eksisterede frem til 1977. I starten kaldte bandet sig Mandagsholdet, da øvningen var lagt mandag aften. Bandet havde live debut i Klub Tatuba i Huset i Magstræde i København den 17/4 1973. Ifølge bogen ”Rock” fra 1978, var flere af numrene oprindeligt med tekst, sunget af Peter Ingemann, men gradvist bevægede bandet sig i en instrumentalpræget retning Dette afviser Peter Ingemann dog på det kraftigste. Ifølge Ingemann, var gruppen tænkt som en instrumentalgruppe. Da gruppen udsendte sin eneste plade på selskabet Hookfarm i 1976, var navnet ændret til Drops, og musikken var rent instrumental.


Kilk på billedet og lyt til en bootleg-optagelse

Mermaid
Orkester dannet i 1973, bestående af: Ole Fick (gtr, voc), Karsten Vogel (sax), Peter Ingemann (b, voc), Ken Gudman (dr)
Bandet havde sin koncertdebut i Nørrebro hallen i København den 26/12 1973. Efter flere optrædener, blev bandet af Hans Otto Bisgaard inviteret i P3 programmet “Regnbuen“. Her indspilledes numrene:
Regnbuen
Knokkelmanden
You are my secret
Copenhagen
Grrrr

Kompositioner af både Ingemann, Fick og Vogel. Bandet turnerede flere steder, blandt andet i Norge, fra 5/5 til 16/2 1974 med en ikke ubetydelig succes. Da var Ken Gudman dog erstattet af trommeslageren Claus Sarup. Flere jobs blev optaget til privat brug, bl.a. Årdal og Molde fra Norgesturen.
Bandet udsendte aldrig nogen plade i dets relativt korte leve tid. Det skal dog nævnes at der findes optagelser fra Montmartre, med Bo Thrige Andersen på trommer, ligesom der findes optagelser fra en koncert fra Roskilde Festival 1974 og en koncert fra Fælledparken i København 21/7 1974. Her var Bo Thrige Andersen dog erstattet af Carsten Smedegaard (dr). Bandet opløstes i 1975.

Triers Triste Trio
Efter revyen ”Natlægen” i 1979, hvor både Helle Fastrup, Troels Trier, Peter Ingemann, Niels Skousen og Anne Marie Helger medvirkede, dannedes Triers Triste Trio. Hver sommer lavede trioen, der bestod af Troels Trier, Peter Ingemann og Ole Thilo, sammen med andre, bl.a. Niels Skousen, Katrine Jensenius m.fl., en ny revy i Pakhuset i Nykøbing, som efterfølgende blev opsat på Husets Teater i København. Kun en udgivelse blev det til i dette regi, singlen ” Triers Triste Trio og Coma Sisters” fra 1981, der gratis medfulgte programmet til revyen ”Sand I Hovedet” fra samme år.
Trioen deltager året efter i det omrejsende rockshow ”Gorilla Galla”, hvor de optræder i selskab med Lone Kellermann og Kim Hermann, Frede Fup , Jacob Haugaard , Clausens Crazy med værtsparret Helle Fastrup og Erik Clausen, og et til lejligheden gendannet Gasolin’. Showet optages af Steen Bramsen fra DR TV, og sendes i tv i en sammenklippet version. Triers Triste Trio medvirker her med det gamle Røde Mor nummer ”Tag På Landet”. ”Gorilla Galla” bliver samtidig trioens svanesang, da Ingemann så småt er begyndt at arbejde med Kim Larsen, og Troels Trier så småt er begyndt sit parløb med Rebecca Brüel fra Jomfru Ane Band.

Kim Larsen & Bellami
Fra 1982  til 1991 spillede Peter Ingemann on/off med Kim Larsen som keyboardspiller, sideløbende med sit virke som Kim Larsen økonomiske rådgiver. Ingemann medvirkede på alle Larsen plader fra ”Midt Om Natten” i 1983 til og med ”Kielsgasten” fra 1989. Bandet Bellami blev dannet i forlængelse af ”Cirkus Himmelblå” turnéen i 1985, hvor bandet lød det noget tvivlsomme navn ”Typerne” I forbindelse med indspilningen af pladen ”Forklædt Som Voksen”, der udkom i 1986, optrådte bandet for første gang live og på plade under navnet Bellami. Den originale besætning var, udover Kim Larsen og Peter Ingemann, Thomas Grue på guitar, Henning Pold på bas og Jan Lysdahl på trommer.Senere udskiftedes Thomas Grue og Jan Lysdahl med guitaristen Per Rasmussen og trommeslageren Hans Fagt. Med denne besætning indspilledes både ”Yummi Yummi” fra 1988 og ”Kielgasten” der udkom året efter. I forlængelse af sidstnævnte, opførtes på Privatteatret i 1990, en musical af samme navn, centreret omkring pladens sange og få nye numre skrevet til lejligheden. I 1991 sagde Ingemann og Per Rasmussen farvel og tak, og erstatedes af Mikkel ”Ørva” Håkonsson.
Bellami var definitivt fortid i 1993, da gruppen blev til Bell Star, nu med Morten ”Huba” Madsen på trommer, som erstatning for Hans Fagt.

Stig Møller
I starten af 1990´erne, omkring 1991, er Ingemann på vej ud af Kim Larsens orkester Bellami.
Dels for at opleve noget nyt efter otte år, og dels for at genopdage sig selv som bassist, efter otte år bag keyboardet.
I denne periode opstår et samarbejde med Ingemanns gamle ven, den gamle steppeulv Stig Møller, som Ingemann havde arbejdet sammen med med jævne mellemrum siden starten af 1970´erne.
Det starter som en art foredrag om rockens danske historie, krydret med lidt koncert og anekdoter fra både Møller og Ingemanns karriere.

Link til Stig Møller

Stig Møller Trio
Efter et job med Stig Møller på Café Chips på Østerbro, falder Peter Ingemann og Møller i snak med den gamle Young Flowers trommeslager Ken Gudman, der har overværet showet. Ved denne lejlighed inviterede Møller Ken Gudman med som trommeslager, og således var Stig Møller Trio født. Ken Gudman har i forvejen kontakter på det legendariske værtshus ”Drop Inn” i Indre by, hvor han har spillet i mange forskellige konstellationer. Således er vejen banet for de nu så legendariske Stig Møller koncerter, der fortsat finder sted den første mandag i hver måned. Trioen turnerer flittigt over hele landet med stor succes, men venter frem til efteråret 2000 med at gå i studiet. I Stig Møllers digitale hjemmestudie indspilles der på tirsdage og torsdage sangene til albummet ”Livet Gror –Og Det Er Skønt”, der udsendes i januar 2001 på Ingemanns eget selskab PING, og følges op af en turne, nu også lejlighedsvis udvidet med Mikkel ”Ørva” Håkonsson på keyboard, der også har medvirket på pladen. Pladen er et mix af genindspilninger og helt nyt materiale.
Stig Møller Trio opløses ved udgangen af 2001. Siden har Ingemann spillet fast med Møller, men i en mere løs konstruktion, der til stadighed stiller op på ”Drop Inn” den første mandag i hver måned. Besætningen kan variere, og både trommeslageren Jan Lysdahl og keyboardspilleren Mikkel ”Ørva” Håkonsson har været at finde på scenen.
På billedet ses Stig Møller, Ken Gudman og Peter Ingemann - Dén konstellation ophørte i 2001 og idag er det oftest den gamle Bellami trommeslager Hans Fagt bag trommerne, Ingemann på bas og vokal, samt Stig Møller som guitarist og sanger.

Copenhagen Jazz
Copenhagen Jazz blev dannet i 1973. I ti år i træk spillede dette orkester en gang om året i Val d'Isère i Frankrig, frem til 1983. Orkestret bestod af:
Peter Ingemann: Kontrabas, Åge Olesen: Trompet, Lars Clemmen: Barytonsax, Vagn Brandrup: Trommer og Ole Mathissen på piano. Sporadisk spillede orkestret i de efterfølgende år, blandt andet på SAS Royal Hotel, Café Chips og på Sofies Kælder på Christianshavn.
Der blev optaget flere bånd der udkom som kassetter op igennem 90´erne under navnet Lars Clemmen Quartet.
Den Gode Den Onde Og Den Grusomme
Fritidsprojekt med TømrerClaus og Søren Berlev. Bandet var aktive i slutningen af 70´erne, men indspillede ikke albums.Omkring 20 år senere fandt de tre herrer sammen igen, da Søren Berlev, i 2001, blev trommeslager i Dream City.

javascript:history.back(-1);