Peter Ingemann biografi - kort fortalt
pressefoto Susanne Mertz

Peter Ingemann, født 6. november 1943, har siden midten af 60’erne været toneangivende på, og ikke mindst bag, musikscenen.
Som een af de første delte han ubesværet sine interesser for jazz og rock og har i mange år desuden været økonomisk rådgiver for mange store danske musiknavne.
Selv blev Ingemann almindelig kendt tidligt i 70’erne for samarbejdet med Niels Skousen i duoen Skousen/Ingemann og Musikpatruljen. Ingemann blev i midten af 70’erne medlem af det socialistiske musikkollektiv Røde Mor og i midtfirserne var han en del af Kim Larsen’s Bellami. Derimellem har Ingemann været og er stadig med i en række forskellige musiksammenhænge udi såvel jazz som den syregrønne stil.
En musikalsk begavelse og samtidig med en stor økonomisk og logisk sans, der sammenholdt giver spændende og skæve betragtninger i en ellers velfriseret verden
foto Susanne Mertz
_____________________________________________________________________________________________
Peter Ingemann
I slutningen af 60'erne gæstespillede han i The Contemporary Jazz Quintet med bl.a Hugh Steinmetz, trompet, og Niels Harrit, tenorsax og sav, samt Franz Beckerlee.

I det tidlige forår '67 blev Peter Ingemann medlem af den kortlivede, ambitiøse gruppe Peter Belli & Seven Sounds - med Harrit og Steinmetz. Efter opløsningen i April samme år dannede Peter Ingemann og 2 andre medlemmer af Seven Sounds - Ole Poulse, guitar, og Bjørn Uglebjerg, trommer - gruppen U.F.O., med Henrik Carlsen, guitar, og Ole "Frø" Frederiksen, sang. UFO var Danmarks første syrerockband. Måske for ydsyret. I hvert fald eksisterede bandet kun i få måneder.

I sommeren '67 var Ingemann med til at danne det mere mere chekkede og dymamiske band Young Flowers, der bestod af Peer Frost, guitar og Ken Gudman, trommer - hvor han blev til Young Flowers' opløsning i foråret '70.

Under et samarbejde mellem Young Flowers og Jomfru Ane teatret i Ålborg, mødte han skuespilleren og sangeren, Niels Skousen, og de to indledte et mangeårigt samarbejde under navn som Skousen & Ingemann, og Musikpatruljen. I '69 - '73 var han desuden medlem af "No Name", en af de første dansksyngende grupper.

I begyndelsen af '73, dannede Ingemann under indflydelse af den nye jazz/rock-fusionsmusik, "Drops". Gruppen øvede i starten om mandagen og kaldte sig "Mandagsholdet", og bestod desuden af Peter Strømberg, altsax, ex-No Name - og Jesper Thorup, trommer. De var ved premieren april ´73 udvidet med Jesper Nehammer, tenorsax; Henrik Langkilde, keyboards; og Poul Freiber, guitar;
DROPS indspillede i december '75 albummet "Drops" (hookfarm 1976) med instrumentalmusik. Gruppen blev opløst i '77.

Fra '73 - '78 var Peter Ingemann medlem af kunstnerkollektivet RØDE MOR, som også nød godt af hans organisatoriske evner, men han slap ikke taget i jazzen, som han dyrkede i '73 - '74 i Karsten Vogels gruppe MERMAID.
Ingemann medvirkede i '76 på Henrik Strubes Album: Ven og Fjender og spillede fra vinteren 76-77 med Troels Trier og medvirkede på dennes pladeudgivelser til '82. Sideløbende spillede Ingemann med Copenhagen Jazz med bl. a. pianisten Ole Matthiesen.

Arbejdet som økonomisk rådgiver og sparringspartner for Kim Larsen blev i '84 - 91 kombineret med jobbet som musiker for Larsen, i bandet BELLAMI, både i studiet og på scenen.

Sammen med Bellami, Kim Larsen, Erik Clausen, Leif Sylvester m. fl. var Ingemann med i det omkringrejsende show " CIRKUS HIMMELBLÅ" i '85 - der blandt andet affødte Himmelblå Fonden, som Ingemann idag er medbestrer af.

Ingemann medvirkede desuden i Larsen-showet "KIELGASTEN", som havde premiere i slutningen af '89 på Privat Teatret i København. Peter Ingemann, af Larsen kaldet"Von Kulleberg" bestyrer idag fortsat Kim Larsen, samt en lang række andre musikeres økonomi og regnskaber.

I starten af '90erne fortsatte Ingemann med at dele repertoiret fra Young Flowers, samt numre fra Cream, Jimi Hendrix, m. fl. i power- trioen DREAM CITY med guitaristen TømrerClaus og trommeslageren Bo Jacobsen, ex- Blue Sun. DREAM CITY opstod, fordi TømrerClausog Ingemann engang imellem dyrkede trio-formen. Nogle gange - i 70-80erne - lavede de trioen: "Den Gode, den Onde og den Grusomme", med Søren Berlev på trommer ( hvem, der var hvem, i forhold til trioens navn, vides ikke ).

DREAM CITY spillede bl. a. ved mindekoncerten for Dan Turèll i Tivoli's Koncertsal i januar '94 - og ved Christiania's 25-års jubilæum i september '96.
Den første CD " Do the Blues" i '93 var relativ almindelig blues rock. Efterfølgeren "Syre" i '96, var en gnistrende liveoptagelse med klassisk syrerock. Begge blev udsendt på TømrerClaus' eget forlag Karma Music. Jacobsen blev i 2001 erstattet af Søren ´Charlie' Berlev, trommer, ex-gasolin.

Ingemann har sideløbende optrådt med Stig Møller og Ken Gudman ( Ken Gudman 05.10.1947 - 17.09.03). Endvidere har han turneret som en del af Showet FLOWER POT PARTY" en hippiekaravane med både Møller's trio, Dream City og hans gamle makker Niels Skousen m. fl.

Samarbejdet med Stig Møller er fortsat, ofte som en duo, og andre gange med Hans Fagt bag trommerne.
(Hovedkilde : Dansk Leksikon, ( politikens håndbøger)

_____________________________________________________________________________________________
Hæder til Peter Ingemann

2021: En international jury kårede et portræt af Peter Ingemann, malet af kunstneren Stinne Fuglsbjerg, til en fornem 3. plads ved Carsbergsfondets nordiske Portrait Award.
Kig i programmet Carsbergsfondets Portrait Award.pdf
Se maleriet her

2017: Ingemann modtager Musikforlæggernes Ærespris 2017, Carl Prisen. Peter Ingemann videregiver de medfølgende penge til orkesteret "Folkeklubben".
Kig i programmet Carl Prisen 2017 pdf
Se introduktionsvideo med Erik Clausen, Niels Skousen, Caroline Henderson mm
https://www.facebook.com/musikforlaeggerne/videos/1897085733893044


2014: Ingemann modtager Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen
2013: Festskrift til Peter Ingeman på hans 70årsdag : North Art Magazine (sær)nummer 144
2012
: Ingemann modtager Ken Gudman's ærespris - Æresprisen blev tildelt Ingemann for i særlig grad at have ydet visioner, livsmod , næstekærlighed og bistand til sine kolleger i musikbranchen.
2007: Ingemann m RØDE MOR modtager Danish Music Awards æresgrammy, IFPI prisen
2006: Ingemann m. RØDE MOR modtager Kultur og solidaritetspris fra Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening

1998: Ingemann modtager WALDE-PRISEN fra Dansk Musiker Forbunds medlemmer
1967/68: Modtager PH-prisen sammen med Young Flowers, begrundelse: Young Flowers introducere det psykedeliske i RockMusikken
_____________________________________________________________________________________________
Filmografi Peter Ingemann
2017
Aldrig mere i morgen, en film af Erik Clausen
Exutive producer Peter Ingemann
Production Company Clausen Film

2015
Me
nnesker bliver spist, en film af Erik Clausen
Exutive producer Peter Ingemann
Production Company Clausen Film

2010
Frihed på prøve, en film af Erik Clausen
Production Peter Ingemann
Production Company Clausen Film

2007
Ledsaget udgang, en film af Erik Clausen
Production Peter Ingemann
Production Company Clausen Film

2004
Villa Paranoia, en film af Erik Clausen
Production Peter Ingemann (Executive Producer)
Production Company Clausen Film

2000
Slip hestene løs, en film af Erik Clausen
Production Peter Ingemann
Production Company Clausen Film

1997
Tango, en kortfilm af Erik Clausen
Co-production Peter Ingemann

Produktion Film-Cooperativet Danmark

1994
Min Fynske Barndom, en film af Erik Clausen
Co-production Peter Ingemann

Samproduktion mellem Nordisk Film og Film-Cooperativet Danmark , Nordisk Film, samt det norske filmselskab Carl og Svensk filmindustri.
Min fynske barndom findes også som TV-serie i 3 dele

1993
De Frigjorte : en film af Erik Clausen
Co-production Peter Ingemann / Ingemann medvirker også i filmen som sig selv / musiker

1989
Musical: Kielgasten: Kim Larsen & Bellami / og andre medvirkende
co-writer & musician: Peter Ingemann
Optaget på Privat Teatret, Copenhagen, Denmark

1987
BZat : ni dage bag barrikaderne: Instruktør: Bent Erik Staalhøj
DOK Film/Video ApS : Statens Filmcentral ( distributør )
Peter Ingemann , Kim Larsen , Erik Causen og Leif Sylvester er med i filmen, hvor de, i september 1986, fremlægger ideen om at købe huset i Ryesgade til bz´erne.
Hovedparten af det righoldige filmmateriale fra Ryes-gade stammer fra de to filmmagere Bent Staalhøj og Franco Invernizzi, som fulgte begivenhederne tæt og fra dengang lavede filmen BZAT — ni dage bag barrikaderne.

1986
Spillefilm: Manden I Månen, Instr: Erik Clausen
Peter Ingemann er med i filmen som musiker

1984
Midt om Natten - en film af Erik Balling
En storbywestern med Kim Larsen og Erik Clausen
Co-production Peter Ingemann

1978
Fantastisk tid: Instruktion: Jacob Jørgensen
Med: Peter Ingemann, Troels Trier, Henrik Strube, Jens Breum m.fl

1978
Kloden Rokker : Instruktion: John Menzer
Med: Starfuckers, Stig Møller, Skousen / Ingemann , Culpeper, Jack Bruce, C.V. Jørgensen m.fl.

1976
"Hjemlig Hygge"( genudgivet på DVD 2006)
Hjemlig hygge var en DR TV produktion. Oprindeligt en "rockopera", som så blev lavet som tv-udsendelse senere.
Her ses coveret fra 2006

1976
Dansk fremmedarbejder, efter et år i Sverige
Instruktion: Claus Ørsted
Med: Troels Trier, Røde Mor

1972
Claus Weeke: Der var engang en lille dreng, som elskede karameller overalt på jorden : en børnebeatmusical af Claus Weeke (1972)
musik: Musikpatruljen, med Birte Norst, Carl Press, Hanne Jørna, Claus Weeke og Musikpatruljen

1971
Skæve dage i Thy
Skæve dage i Thy af Kjeld Amundsen, Gregers Nielsen, Ebbe Preisler, Finn Broby, Dino Raymond Hansen, Teit Jørgensen med hjælp fra Jørgen Gregersen, Andreas Fischer Hansen, Gert Madsen, Peter Stamer & Jørgen Skytte
Med: Alrunes Rod, Gasolin, Blue Sun, Kajs Kamping, No Name m.fl

1970
Universitetet Besat, Instr: Dino Raymond Hansen M.fl. Musik af og med Young Flowers

1970
Stille dage i Clichy - - Quiet days in Clichy
Instruktion: Jens Jørgen Thorsen
Med Young Flowers, Country Joe, Ben Webster m.fl
genudgivet utallige gange fra flere lande og med forskellige covers

1968
Cæcilie: Instruktion: Hans-Erik Philip
Med: Young Flowers

Printervenlig / klik her


javascript:history.back(-1);